VIBE Fesztivál – Szabályzat

SZERVEZŐ

Vibe Events Management K.F.T.

Székhely: Szászfenes, Gorbó Völgye 200 szám, Kolozs megye

Cégbírósági iktatószám: J12/10/2017. Adószám: RO36889061

Hivatalos képviselő: Rés Konrád-Gergely

RENDEZVÉNY

A VIBE Fesztiválra 2019. július 3-7. között kerül sor, helyszíne a Maros-part, Marosszentgyörgy, Maros megye, Románia.

SZABÁLYZAT

A Szervező fenntartja a szabályzatra vonatkozó változtatási jogot, a Résztvevő előzetes tájékoztatása nélkül. Minden utólagos módosításra vonatkozó információt az esemény honlapján, a www.vibefesztival.ro oldalon és az esemény bejáratánál találnak meg a Résztvevők. A módosítások azonnali hatállyal érvényesítendők.

A belépőjegy megvásárlásával egyidejűleg a Résztvevő egyetért a Szabályzat előírásainak betartásával .

A Szervező biztosítja a Résztvevőt, hogy a bármilyen formában vásárolt, érvényes belépőjegy felmutatása következtében részt vehet a Rendezvényen.

BELÉPŐJEGYEK, A BELÉPŐJEGYEK TÍPUSA ÉS JEGYVÁSÁRLÁS

Belépőjegyek, a belépőjegyek típusa

A jegyvásárlás két módon történhet: a Bilete.ro online rendszerében, a Bilete.ro partnereinél vagy a VIBE Fesztivál kijelölt partnereitől, illetve a promóterektől. A Szervező csak a VIBE Fesztivál partnerei valamint a Bilete.ro rendszeren keresztül vásárolt jegyek érvényességét garantálja.

A jegyek a következő típusúak lehetnek: bérlet, VIP bérlet, napijegy és kempingjegy.

Bérlet: ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 0. nap (július 3.), 18 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni (július 8., 10 óráig). Ezen típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a kemping területére.

VIP Bérlet: ezen típusú bérlettel a résztvevő belépést nyer a fesztivál egész idejére, 0. nap (július 3.), 18 órától kezdődően és jogában áll a rendezvény teljes ideje alatt a fesztivál területén tartózkodni (július 8., 10 óráig). Ezen típusú jegy belépést biztosít a rendezvény területén kialakított VIP Zónába. Ezen típusú jegy önmagában nem biztosít belépést a kemping területére.

Napijegy: a résztvevő belépését biztosítja az adott napon, 10:00 órától a következő nap 10:00 óráig (a 0. Napra érvényes napi jegy július 3., 18 órától érvényes), ezt követően a belépőjegy érvényét veszti és a résztvevő köteles elhagyni a fesztivál területét. Ha a résztvevőnek nincs belépési engedélye, a Szervezőnek jogában áll kikísérni őt a fesztivál területéről, akár a hatósági szervek bevonásával.

Kempingjegy: ezen típusú jegy biztosítja a résztvevő számára a kempingbe való belépést0. nap (július 3.), 18 órától kezdődően július 8., 10 óráig.  A Szervező ez időre biztosítja a kempinghelyet, amely révén a Résztvevő jogosult a külön felszerelt tusolók használatára is. A kempingjegy személyre vonatkozik, nem sátorhelyre.

BELÉPŐJEGYEK ÁRA

Bérletek:

 • Blind Ticket– 99 RON – SOLD OUT
 • Yellow Pass – 149 RON – SOLD OUT
 • Blue Pass – 179 RON – SOLD OUT
 • Magenta Pass – 209 RON
 • Entrance Pass – 250 RON
 • Double Pass – 269 RON

VIP Bérletek

 • Gold VIP Pass – 199 RON – SOLD OUT
 • VIP Pass – 399 RON

Napijegyek

 • Day 0 – 39 RON
 • Day 1 – 89 RON
 • Day 2 – 89 RON
 • Day 3 – 89 RON
 • Day 4 – 89 RON

Kempingjegy

 • Camping – 39 RON

A belépőjegyek nem tartalamazzák a kezelési költséget. 

A szervezők fenntartják a jegyárváltoztatás jogát.

KISKORÚAK

12 évnél fiatalabb résztvevők a fesztivál teljes idejére ingyenes belépésre jogosultak, abban az esetben ha a szülők vagy a gyámuk kíséretében vannak.

14 év alatti személyek csak nagykorú kiséretében vehetnek részt a fesztiválon.

A 18 év alattiak speciális karszalagot kapnak, amely biztosítja a szolgáltatók számára a kiskorúak megkülönböztetését, továbbiakban a szolgáltató felel azért, hogy a kiskorúak ne legyenek alkohollal és cigarettával kiszolgálva.

A Szervező fenntartja a jogát az előzetes bejelentés nélküli jegyár változtatásra.

FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ SZEMÉLYEK

Azon fogyatékossággal élő személyek, akik előzetesen elküldenek egy másolatot a fogyatékosságukról kiállított igazolásról az office@vibefesztival.ro email címre, ingyenes belépésben részesülnek, valamint az őket kísérő személynek a belépőjegy 50% -át kell fizetnie.

JEGYEK ÉS KARKÖTŐK

A fesztiválra a belépés a karkötő alapján történik. Csak a kézen viselt, érvényes karkötővel jogosult a résztvevő a belépésre. A Szervező fenntartja a jogot a karkötők folyamatos ellenőrzésére, úgy a fesztivál bejáratánál mint a fesztivál egész területén. A karkötő elvesztése, megrongálása vagy megsemmisülése a Résztvevő felelőssége. A karkötő elvesztése, megrongálása vagy megsemmisülése esetén a Résztvevő nem jogosult a fesztivál területén tartózkodni, mindaddig amíg nem rendelkezik egy új belépővel. Az elszakadt, kibontott vagy megragasztott karszalagok nem érvényesek és a Szervező nem cseréli ki azokat.

RÉSZVÉTEL

A belépés kizárólag az erre kijelölt helyeken történik, a belépőjegyet a Szervező a belépés alkalmával karszalagra cseréli. A belépés során minden résztvevő köteles felmutatni a személyazonossági igazolványát is.

Belépéskor minden résztvevő tudomást vesz a jelen szabályzat tartalmáról, amely látható helyen lesz kihelyezve.

A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében a Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy megtiltsa bizonyos eszközöknek a fesztivál területére való bevitelét.

Tilos bevinni a fesztivál területére a következőket: drogok, pirotechnikai eszközök, üvegek, veszélyes tárgyak, kések, esernyők, robbanékony-, gyúlékony-, toxikus- tárgyak vagy anyagok és olyan tárgyak amelyekkel másokat megsebezhetnek.

A jelenlegi törvények előírásai alapján a résztvevők nem vihetnek be a fesztivál területére:

Késeket, bénító sprayt, láncokat vagy más olyan jellegű tárgyat, amelyek közveszélyt jelenthetnek.

A résztvevők nem vihetnek be alkoholt a fesztivál területére.

A fesztiválozók nem vihetnek be semmilyen ételt vagy folyadékot a fesztivál területére. Kivételt képeznek ez utóbbi esetben a kempingezők, akiknek engedélyezett a nem romlandó étel (pl. konzerv, kenyér) és 2 liter bontatlan víz bevitele.

A rendezvényen mindenki a saját felelősségére vesz részt, beleértve azon személyeket is, akik olyan fizikai vagy pszichikai betegésgben szenvednek, amely esetében káros lehet az egészségükre a nagy tömeg, az erős zaj vagy a speciális hang- és képeffektusok lejátszása. 

Az előadások tartalmazhatnak erős fényeffektusokat, amelyek károsak lehetnek a gyermekre és az epilepsziában szenvedőkre. A Szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy lehetnek tűzijátékok a rendezvény során és az ez által okozott esetleges károkért nem vállalnak felelősséget.

Tilos autóval behajtani a fesztivál területére, a Szervező által kiállított behajtási engedély nélkül.

VISELKEDÉSI KÖVETELMÉNYEK

Minden résztvevő köteles betartani a jelen Szabályzatban megfogalmazottakat, valamint a társadalmi szabályok és a hatályos törvények előírásait. Tilos a résztvevőknek bármi olyan tevékenység a fesztivál területén, amely veszélyeztetheti a többi résztvevő biztonságát vagy alapvető jogukat sértheti. A Szervező nem vállal felelősséget az esetleges anyagi- és fizikai károkért, amelyek a jelen Szabályzat be nem tartása következtében keletkeznek, a szabálytalan viselkedés következtében kártérítést követelhet. 

A Szervezőknek, a partnerszervezőknek és az engedélyel rendelkező sajtónak jogában áll filmezni és fényképezni az eseményen. A Résztvevők belépésükkel elfogadják és tudomást vesznek arról, hogy megjelenhetnek videófelvételeken vagy fényképeken, anélkül hogy utólag bármilyen követelésre jogosultak lennének ezen anyagok felhasználása következtében. A Szervezőnek jogában áll a felvételeket felhasználni reklámanyagként és publikussá tenni, bármilyen utólagos fizettség nélkül.

A Résztvevőknek jogukban áll fényképezni és videófelvételeket készíteni, azonban csak saját használatra. Bármilyen anyag publikálása, ingyen vagy fizettség fejében, tilos.

Kivételes esetekben az előadó kérheti a fényképezés és a filmezés betiltását előadása idején. Ebben az esetben a Szervezők előzetes felhívásban ezt közölni fogják az esemény Facebook oldalán, a helyszínen vagy az előadás előtt.

Tilos bármilyen kereskedelmi- vagy reklámtevékenység folytatása a fesztivál területén belül, a Szervező írásos beleegyezésének hiányában.

Tilos a kiskorúak alkohollal való kiszolgálása és tilos a kiskorúaknak alkoholt fogyasztani. A drogfogyasztás illegális és tilos, ezen tevékenység a hatályos törvényi előírások alapján büntetendő.

Tilos bármilyen tűzes- vagy gyúlékony anyag használata a fesztivál egész területén (tilos a tábortűz vagy bármilyen jellegű nyílt láng keletkeztetése és használata). Kivételt képeznek a szervezők által engedélyezett programok.

A belépőjegy megvásárlásával egyidejűleg a Résztvevő egyetért a Maros Sport- és Szabadidő Központ (Weekend) szabályzatával. A Maros Sport- és Szabadidő Központ (Weekend) medencéinek használata saját felelősségre történik.

A Marosban való fürdőzés tilos és életveszélyes.

VISELKEDÉSI KÖVETELMÉNYEK A FESZTIVÁL TERÜLETÉN BELÜL

A kemping zóna, valamint az ehhez tartozó helyszínek nyitási időpontja: 2019. július 3., 18:00, zárásukra pedig 2019. július 8-án 10:00-kor kerül sor.

Zárás után a Szervezők nem biztosítanak védelmi felügyeletet a kemping zónánál.

A kempingnek 24 órás nyitvatartása lesz, a kempinges belépővel rendelkezők akárhányszor elhagyhatják és visszamehetnek a kemping helyszínre.

A Szervezők nem vállalnak felelősséget az elhagyott vagy ellopot személyes tárgyakért.

A kemping területén tilos felszerelni bármilyen kert vagy terasz kialakítására használt bútorzatot.

A kempingezők csak akkora sátorral jöjjenek, amekkora szükséges a benne szállást foglalók számára. A Szervezők nem fogadják a nagy előtérrel rendelkező sátrakat. A Szervezőknek jogukban áll nem befogadni bizonyos sátrakat a kemping zóna területére.

Minden Résztvevő táska és testi kutatási ellenőrzésen fog átmenni minden alkalommal, amikor a kemping területére kíván belépni.

Az elkobzott tárgyakat nem szolgáltat vissza a Szervező. A Résztvevőknek jogukban áll visszatérülni és javaikat az autóban hagyni, kivételt képeznek az illegálisan birtokolt tárgyak. A Szervezők nem vállalnak felelősséget az autóban hagyott javakért.

Azon személyek akiknél illegális tárgyakat találnak (drogokat, tartási engedély nélküli fegyvereket), azonnal át lesznek adva a hatóságoknak.

Tilos bevinni a fesztivál területére áramgenerátort, tűzhelyként használandó eszközöket.

A sátrakat kizárólag a sátorhelynek szánt térségben szabad felhúzni. A Résztvevők nem táborozhatnak le olyan helyekre ahol az átjárás van biztosítva, és a mosdók vagy a tusolók helyére sem.

Tilos szemetelni! A szemetet a szeméttárolókban kell gyűjteni!

A kempingezőknek belépéskor fel kell mutatniuk a fesztiválkarkötőt.

A Szervező gondoskodik arról, hogy a fesztivál területén legyenek tusolók, illemhelyek és az ehhez szükséges áram.

A Szervező nem köteles áramot biztosítani a Résztvevőknek.

A tusolók, vécék, világító rendszerek vagy az elválasztó kerítések megrongálása büntetéssel jár, a tettesnek kötelessége megtéríteni a kárt.

BIZTONSÁG

A fesztivál területén a Szervező biztonsági emberek segítségével felügyeli a rendet. Az esemény során a Résztvevőknek kötelességük tiszteletben tartani a biztonsági személyzet tevékenységét, ugyanakkor kötelesek ezen személyekkel együttműködni és sürgősség esetén betartani az általuk kiadott instrukciókat, parancsokat.

Más személy veszélyeztetése vagy bántalmazása esetén a biztonságiak saját megítélésük alapján kikísérhetik a bántalmazó személyt a fesztivál területéről.

ELSŐSEGÉLY

A fesztivál területén elsősegély pontok lesznek felszerelve, melyeknek használata ingyenes.

TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

A fesztivál ideje alatt a Résztvevők a különböző szolgáltatásokat és kereskedelmi cikkeket az erre kijelölt helyeken vehetik igénybe. A Résztvevők kizárólag azon fizetési eszközöket kötelesek használni, amelyeket a Szervező, valamint a Szervező partnerei elfogadnak.

Meghatározások

Contactless Kártya –  nem névre szóló, elektronikus vásárlási utalványokat tartalmazó hordozó. A rendezvény kizárólagos fizetőeszköze.  Minden kereskedőnek lehetősége lesz a bevételeket a Contactless Kártya segítségével elszámolni.

Contactless Kártya feltöltése – az a folyamat, amelynek során a Résztvevők feltölthetik a fizetési eszközt, ez esetben a Contacless kártyát pénzzel és amellyel utólag vásárolhatnak a fesztivál területén.

Contactless kártyán maradt pénzösszeg törlesztése – a fenti folyamat fordított eljárása, amely során a Résztvevő visszaválthatja pénzre a kártyán maradt összeget.

Contactless kártya leolvasó – azon gép, amely segítségével a bevételeket számon tartják és amely segítségével fizethetnek az eladott, megvett arúért.

A Rendezvény teljes területén elérhetők lesznek a Contactless kártya feltöltőpontok.

FELELŐSSÉG ÉS GARANCIA

A Szervező garantálja a belépést és minden szolgáltatás használatba vételét azon Résztvevőknek, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek. Kényszerhelyzet esetén a Szervező saját elhatározása alapján módosíthatja a fesztivál dátumát. A fesztivál dátuma nem változik kisebb időjárásváltozás esetén (eső, felhős idő, stb.).

A Szervezőnek jogában áll módosítani a zenei program időpontját. A Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni időpontmódosítás esetén.

A Szervező nem vállal felelősséget a fesztivál területén történő károkozásokért, ha azok nem a Szervező mulasztása vagy hibás szervezés esetén történtek.

A karszalag átadása után a Szervező nem felelős ennek épségéért. A Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a Szervezőtől a karszalag utólagos megrongálása, elvesztése esetén.

A Szervező nem vállal felelősséget azon történésékre, amelyek a fesztivál területén kívül zajlanak.

BÜNTETÉSEK

A Szervezőnek jogában áll azonnali hatállyal, teljesen vagy átmenetileg, megtiltani a Résztvevő belépését a fesztivál területére vagy adott esetben kikisérni őt, abban az esetben ha az nem tartja be a jelen Szabályzat vagy a Romániában érvényben lévő törvények előírásait.

Azon személyek, akik kempingbelépő nélkül lépnek be a kemping területére, kötelezően ki kell fizessék a kempingbelépő árát, különben a Szervező megvonhatja a résztvételi jogukat a fesztiválon. Ezen utóbbi esetben a Résztvevőnek nem áll jogában kártérítést kérni a Szervezőtől.

A Szervező hamis belépőjegyek észlelése esetén az ügyet büntetőjogi útra tereli.

KÉNYSZERHELYZET, VÉSZHELYZET

Háború, terrortámadás, tüntetés, gazdasági embargo, baleset, tűz, természeti katasztrófa, földrengés, árvíz, hosszabb áramkimaradás, járvány, hivatalos elrendelések vagy más, a Szervező vagy Résztvevő által előre nem látható és befolyásolható történések esetén mindkét fél elállhat a Szabályzat előírásainak betartásától.